Professionele, persoonlijke begeleiding

 

Het is belangrijk voor de verwerking van het verlies dat u zelf persoonlijk en actief betrokken bent bij de laatste verzorging en het afscheid van uw dierbare. Dit kan tot uiting komen om rond de overledene en vooral ook bij de uitvaartplechtigheid, een sfeer te scheppen van warmte en intimiteit en van verbondenheid met de overledene.
U kunt met handelingen en gebaren en door middel van ritueel en symboliek een vorm proberen te vinden waarin u uw emoties tot uiting kunt brengen. Ook is het belangrijk dat u vrijuit spreekt. Denk niet “dat kan toch niet” of “is dat niet ongebruikelijk?”. Wij zullen proberen al uw wensen of ideeën voor en met u uit te voeren mits deze praktisch en esthetisch uitvoerbaar zijn. U hoeft niet alle organisatie en verzorging uit handen te geven, u mag alle voorkomende verrichtingen zelf doen of met ondersteuning  van ons uitvoeren. 

 

Om u beter te begrijpen, vragen wij u alvast de codicil in te vullen. Wij zullen u dan graag bijstaan in het maken van de juiste keuzes aan de hand van uw wensen.