Over ons, wie zijn wij

Uitvaartzorg Brouwer kenmerkt zich door de onafhankelijke, persoonlijke, betrokken en zorgvuldige dienstverlening op een kwalitatief hoog niveau. U hebt de vrije keus als het gaat om uitvaartcentra, rouwauto’s, kisten e.d.
Wij kunnen werken met een scherpe prijsstelling. Dat komt mede doordat wij geen eigen wagenpark en geen gebouwen hebben. Wij huren alles in wat voor een goed verloop van een stijlvolle en persoonlijke uitvaart nodig is. Wij werken samen met uitsluitend gediplomeerd en zelf opgeleid uitvaartpersoneel. In een gebied dat zich globaal een uur rond Hoogezand – Sappemeer (Midden-Groningen) uitstrekt. (provincie Groningen en kop van Drenthe).

De basis is gelegd door Jan Redeker (geb. 20 juli 1917 – overl. 7 februari 1997). Jan Redeker was eerst werkzaam in de uitvaart als vertegenwoordiger en verzekeringsadviseur (“leden aanzegger”); van 1950 tot 1968. In 1968 is hij als uitvaartverzorger begonnen bij de Onderlinge Uitvaartvereniging Sappemeer U.A. Vanaf 1970 kwamen o.a. de verzekerden van AVVL (nu Yarden) erbij.

De schoonzoon van Jan Redeker, Jan Brouwer (geb. 20 december 1943) nam alle werkzaamheden in 1981 over. Hij ging ook o.a. de uitvaarten verzorgen voor Uitvaartvereniging “Siddeburen – Tjuchem en Omstreken”. Jan Brouwer heeft, na 27 jaar als zelfstandig uitvaartondernemer gewerkt te hebben, op 20 december 2008 afscheid genomen. Hij zal alleen nog als kistdrager bij begrafenissen werkzaam zijn.

De zoon van Jan Brouwer, Klaasjan Brouwer (geb. 20 maart 1970) heeft op 1 januari 2009 alle werkzaamheden overgenomen onder de naam Uitvaartzorg Brouwer. Hij is al sinds eind jaren 90 werkzaam in de uitvaart en heeft o.a. gewerkt bij crematorium Groningen, crematorium Stilleweer te Appingedam, Yarden Uitvaartzorg Groningen en bij Uitvaartverzorging J. Brouwer v.o.f. te Sappemeer. 

Klaasjan is overleden op 22 Juni 2019. Sindsdien word het bedrijf voortgezet door zijn vrouw Marja Brouwer en zijn beide zonen Mick en Robin Brouwer die beiden in de voetsporen van hun vader zijn getreden als uitvaartverzorger.

Referenties

De afgelopen jaren hebben wij uitvaarten mogen verzorgen voor o.a. de volgende verenigingen/maatschappijen:
Onderlinge Uitvaartvereniging Sappemeer U.A.
Uitvaartvereniging “Siddeburen-Tjuchem en Omstreken”

Uitvaartvereniging Schildwolde
Begrafenis- en Crematievereniging Harkstede – Scharmer
Uitvaartvereniging De Laatste Eer Wagenborgen
Uitvaartvereniging Slochteren Kolham
Twenthe, Requiem, DELA, Monuta, AVVL nu Yarden, Yarden uitvaartzorg Groningen, Facultatieve Verzekeringen, Algemeen Belang Groningen, AEGON, Axent , ASR, Reaal, Stad Rotterdam, Nationale Nederlanden, Ardanta, NUVEMA, FBTO, Ohra, NIVO Uitvaartverzekeringen NV, UBO, NorthWest, UitvaartverzekeringenUitvaartverzekering vergelijken, Midden Groningen