Een overlijden melden

Wat te doen bij een overlijden?

 

Neem de tijd

Als een dierbare is overleden, bel dan niet te snel een arts of de uitvaartondernemer,neem de tijd die u nodig heeft. Te vaak ervaren wij dat nabestaanden denken dat ze direct na een overlijden moeten bellen en dan niet toe zijn aan de vragen die worden gesteld. Dit is echt niet nodig. U kunt het gerust eerst delen met degenen om u heen, of bellen met familie, vrienden, of hen de gelegenheid geven eerst nog even langs te komen.

 

Bel als u zover bent

Belt u dan eerst de huisarts of huisartsenpost. Deze zal komen schouwen met het doel te onderzoeken of een verklaring van overlijden kan worden afgegeven (zogenaamd A-formulier). Deze is nodig om van de ambtenaar van de burgerlijke stand verlof tot begraven of crematiete verkrijgen. Daarnaast moet de arts een doodsoorzaakformulier (zogenaamd B-Formulier) invullen voor de statistiek.

 

Bel Uitvaartzorg Brouwer

U kunt ons dag en nacht bereiken voor het melden van een overlijden. Belt u dan 0598399036 of 0620549747

 

Uw eerste contact met ons

Bij het eerste contact kunt u aangeven wat als eerste gewenst is. Dit kan zijn; Eerst de laatste verzorging en het kleden van de overledene, dit kunt u zelf doen, of samen met ons, u bepaald dit zelf; De opbaring verzorgen, dit kan bijvoorbeeld thuis of uitvaartcentrum van uw keuze; Of wilt u liever eerst een gesprek met een uitvaartverzorger?